• Snelle levering
  • Gratis verzending boven 150€
  • Veilig betalen met Klarna, iDeal & Paypal

Equestrian Stockholm Milieubeleid

Duurzaamheid  

Voor ons bij Equestrian Stockholm is zorg voor het milieu een vanzelfsprekendheid. Wij zijn zeker niet perfect, maar wij werken er voortdurend aan om beter te worden. Wij streven ernaar onze werkzaamheden op het gebied van duurzaamheid te ontwikkelen en onze CO2-voetafdruk te verkleinen. Als bedrijf nemen wij deze verantwoordelijkheid erg serieus, en willen daarom echt goede producten aanbieden die lang meegaan. Door gebruik te maken van stoffen van hoge kwaliteit en ons te richten op tijdloos ontwerp, kunnen we juist dat doen.

Tip! Wanneer je bij ons winkelt, let dan op het groene eco-symbool dat aangeeft welke van onze producten het meest duurzaam zijn.

 

Zorgvuldig uitgekozen materialen

Polyester is een van de meest populaire materialen in de kledingindustrie omdat het beide duurzaam is, en ook een lange levensduur heeft. Het is dus perfect voor ruiterkleding en -uitrusting. Helaas zijn er veel natuurlijke hulpbronnen nodig voor de productie. Daarom gebruiken we voor veel van onze kleding gerecycled polyester, dat veel milieuvriendelijker is. Het is een geweldig alternatief dat helpt het verbruik van energie en natuurlijke hulpbronnen te verminderen. Ons doel op lange termijn is dat alle producten die polyester bevatten, gemaakt zijn van gerecycleerde materialen.

Tip! Door je polyester kleding in een waszakje te wassen, worden microplastics eruit gefilterd, deze waren anders in zee terecht gekomen.

Gemalen koffiebonen

Er zijn veel redenen om van koffie te houden. Eén daarvan is dat gemalen koffiebonen uit milieuoogpunt goed kunnen zijn om in je kleren te hebben. Wij gebruiken gerecyclede gemalen koffiebonen (overblijfselen uit de voedselindustrie) in veel van onze kledingstukken. De rede waarom we dit doen, is omdat koffiebonen geurtjes neutraliseren, dit betekent dat de kleding langer fris blijft. Het komt erop neer dat je minder vaak hoeft te wassen, wat beter is voor zowel het kledingstuk als de planeet!

Meer sorteren

Heeft u genoeg van een van onze producten? Geef het kledingstuk graag aan iemand die je leuk vindt, of verkoop het door en verdien er nog een centje aan. Op die manier verlengt u de levensduur van het product! Wil je nieuw leven blazen in een oud product? We zouden het fijn vinden als u onze textielproducten recycled. Dit kan erg makkelijk met al onze kledingstukken, zadeldekjes en bandages! Heeft u een product van ons gekocht? Recycle graag de verpakking als plastic!

 

Vervoer over zee 

Vervoer is een essentieel onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid. Tegenwoordig vervoeren wij het merendeel van onze producten over zee, wat de meest milieuvriendelijke optie is om grote hoeveelheden goederen te vervoeren. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe innovaties om ons vervoer steeds milieuvriendelijker te maken.